Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Asansörler Belediye Güvencesinde Olacak
Ünye Belediyesi ile Uluslararası Belgelendirme Kuruluşu (UDEM) arasında, Ünye Belediyesi sınırları içerisindeki asansörlü binaların asansörlerinin yıllık kontrolünün yapılmasına dair iş birliği protokolü imzalandı.

Asansörler Belediye  Güvencesinde Olacak

İş güvenliği ve Sağlığı konusunda belediye personeli için gerekli eğitimler ve kurslar açılmasını sağlayan, geçtiğimiz aylarda önce belediye personeli, sonrada İŞKUR vasıtasıyla istihdam ettiği çalışanlarının eğitim almasına yardımcı olan Ünye Belediyesi, asansör bakım ve işletme yönetmeliğine ilişkin de çalışmalar yapmaya başladı.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Ünye’de asansör kullanan bütün binaların yıllık teknik kontrolleri artık Ünye Belediyesi tarafından yapılacak” dedi.
Çamyar açıklamasında; “Asansör Bakım ve İşletme yönetmeliği gereği artık belediyelerin yılda bir kez asansörlerin teknik kontrollerini yapma zorunluluğu var. Yani Ünye Belediyesi olarak artık Ünye’de asansör kullanan bütün binaların teknik kontrolleri Ünye Belediyesi tarafından yapılacak. Yalnız Belediyelerin elinde bu teknik kontrolleri yapacak teknik eleman bulunmamakta.
 Bu nedenle Ünye’de bu kontrolleri yapmak için yapmış olduğumuz ilana başvuruda bulunan toplam dörtfirma oldu. Başvuruda bulunan firmalardan, Ünye’de muhakkak bir ofis açmaları ve tam zamanlı çalışma sistemi içinde bir mühendis ve teknik ekibin bu ofiste faal olması şartımızı kabul eden Uluslararası Belgelendirme Kuruluşu (UDEM)ile anlaşma sağlandı. Komisyon kararı ile Asansör Bakım ve İşletme yönetmeliği gereği zorunlu hale getirilen bu kontrollerin yapılması işi UDEM’e verildi. 10 durağa kadar ki asansörlerin teknik kontrol ücreti KDV dâhil 250 TL’dir. 10 durak üzeri asansörlerde her bir durak için artı 10 TL + KDV uygulanacaktır” dedi.

“Ülkemiz Ölümlü İş Kazalarında Avrupa’da Birinci Sırada”
Çamyar açıklamasında şu bilgilere de yer verdi; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de her gün 172 iş kazası meydana geliyor. Bu kazalarda her gün ortalama 4 işçi ölüyor, 6 işçi ise sürekli iş göremez hale geliyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi verilerine göre 2014'ün ilk sekiz ayında bin 270 işçi yaşamını yitirdi. 2013'te bin 235 kişi olan işçi ölümleri sayısı 2014 yılının ilk 8 ayında 2013 yılını geçerek bin 270'e ulaşmış durumdaydı. Son beş yılda iş kazalarına bağlı olarak hayatını kaybeden işçi sayısı 6 bin 428...
2000­2014 yılları arasında hayatını kaybeden işçi sayısı 15 binin üzerinde. Dünya Çalışma Örgütü’nün yapmış olduğu araştırmada ise Ülkemiz ölümlü iş kazalarında Avrupa’da 1. sırada yer alırken Dünya genelinde El Salvador ve Cezayir’den sonra 3. sırada yer almakta. 
konuya ilişkin bilgi veren firma yetkilisi, tahmini rakamla Ünye’de 750 civarında asansör bulanabileceğini söyleyen firma yetkilisi, binalara direk tebligat yapılacağını, TOKİ gibi büyük ve toplu konutlarda vadelendirme uygulaması yapılacağını belirtti.




Bu haber 1883 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI